Tandlægeskræk

Frygter du at gå til tandlægen? Tøv ikke med at bestille en tid hos os. Vi lover, at vi vil gøre vores yderste for, at du føler dig tryg - og for at du med tiden kan slippe helt af med din angst for tandbehandling.

I en tidligere patienttilfredshedsundersøgelse på Amager Tandklinik angav hele 85 % af patienterne, der tidligere var tandlægeskræk, at de helt eller delvist var sluppet af med deres angst for tandbehandling som følge af deres tandlægebesøg på klinikken. Og vi prøver til stadighed at blive bedre til at tage os af tandlægeskræk patienter ved at møde dem, lige præcis dér, hvor de er og hjælpe dem gennem tandlægebesøget på den mest skånsomme måde.

Fortæl os i telefonen at du har tandlægeskræk, eller noter at du er nervøs ved at komme, såfremt du booker din første tid hos os online. Således kan vi være godt forberedt og tage os god tid til dig - og der er intet at skamme sig over! Vi er vant til at håndtere tandlægeangste patienter hver dag.

Vi ved, at det for mange med tandlægeskræk er en stor overvindelse blot at bestille den første tid hos tandlægen, især hvis der er gået lang tid siden sidste tandlægebesøg. Mange har skyldfølelse over ikke at have passet de regelmæssige tandlægebesøg og er ligefrem flove over deres tandsæt. Alene skammen over et misligholdt tandsæt er nok til at afholde nogle fra at gå til tandlæge. Vi kunne aldrig drømme om at bebrejde dig, at du har udsat og undgået tandlægebesøg gennem lang tig. Vi mener derimod, at det er flot, at du tager mod til dig, bestiller en tid og møder op på klinikken. Vi er stolte over, at du viser os den tillid, det er, at lade os hjælpe dig af med din tandlægeskræk og på vej mod et sundt tandsæt.

Vi oplever, at tandlægeangste patienter ofte frygter beskeden om, hvor meget der skal laves ved deres tænder og ikke mindst, hvad det koster. Vores erfaring er, at personer med tandlægeskræk nogle gange tror, at de har meget større tandproblemer, og at der skal laves meget mere, end det rent faktisk er tilfældet. Deres forestilling om, hvor grufuldt det står til med tænderne, er ikke nødvendigvis korrekt. Således er det ofte en lettelse, at få undersøgt tænderne grundigt og dermed få klar besked om tændernes præcise tilstand og om et eventuelt behov for behandling. Vi lægger en behandlingsplan, som bliver grundig forklaret, og du modtager et skriftligt udspecificeret prisoverslag, inden din tandbehandling påbegyndes.

Vi hører tit, at dét at bestille tid til det første tandlægebesøg er det sværeste for den tandlægeangste patient. Efterhånden som man får positive oplevelser på klinikken og erfarer, at tandbehandling ikke behøver at gøre ondt, reduceres frygten og nervøsiteten - for måske at forsvinde helt på et tidspunkt! Hvor hurtigt og i hvor høj grad tandlægeskrækken forsvinder varierer meget fra person til person. Nogle vil altid være lidt nervøse inden tandlægebesøget, om end slet ikke i den invaliderende grad, der var deres udgangspunkt. Andre behøver blot en enkelt god oplevelse, før de føler sig 100 % trygge og afslappede ved efterfølgende tandbehandlinger.

Nogle patienter er så angste, at de ønsker noget beroligende inden tandbehandling, hvilket vi naturligvis kan tilbyde. Det er ofte kun nødvendigt ved den eller de første tandbehandlinger, idet de fleste har mod på at prøve uden beroligende medicin, efterhånden som de får positive oplevelser og føler sig mere trygge.

Som patient på Amager Tandklinik kan du forvente:

 

Tænk at jeg har været så mange år om at bestille en tid. Det var jo slet ikke så slemt...
Tandlægeskræk patient efter endt behandling

Amager Tandklinik

Professionel tandbehandling på moderne klinik

Bestil tid på tlf. 32 55 13 00


Som medlem af Tandlægeforeningen er vi forpligtet til at efteruddanne os løbende.


Vi har arbejdstilsynets grønne smiley


Vi støtter Dansk Røde Kors

Åbningstider

Ring venligst
Vi besvarer normalt telefonen i følgende tidsrum:
Man 7-18
Tirs 7-17
Ons 7-16
Tors 7-15.30 (lige uger 7-15)
Fre 7-16

Telefon- og åbningstider kan variere i ferieperioder mv.

Find os

Amager Tandklinik
Amagerbrogade 175, 1. sal
2300 København S

Vis på kort
Rejseplanen

Tlf. 32 55 13 00
mail@amagertandklinik.dk

Sikker kontaktformular