Tandlægeskræk

Vi passer godt på dig

Frygter du at gå til tandlægen? Tøv ikke med at bestille en tid hos os.

Vi ved, at det kan være en stor overvindelse blot at bestille den første tid hos tandlægen, især hvis der er gået lang tid siden sidste tandlægebesøg.

Mange har skyldfølelse over ikke at have passet de regelmæssige tandlægebesøg og er ligefrem flove over deres tandsæt. Alene skammen over et misligholdt tandsæt er nok til at afholde nogle fra at gå til tandlæge.

Vi kunne aldrig drømme om at bebrejde dig, at du har udsat og undgået tandlægebesøg gennem lang tig. Vi mener derimod, at det er flot, at du tager mod til dig, bestiller en tid og møder op på klinikken.

Vi er stolte over, at du viser os den tillid, det er, at lade os hjælpe dig af med din tandlægeskræk og på vej mod et sundt tandsæt.

Vi oplever, at tandlægeangste patienter ofte frygter beskeden om, hvor meget der skal laves ved deres tænder og ikke mindst, hvad det koster. Vores erfaring er, at personer med tandlægeskræk nogle gange tror, at de har meget større tandproblemer, og at der skal laves meget mere, end det rent faktisk er tilfældet.

Det er ofte en lettelse at få undersøgt tænderne grundigt og dermed få klar besked om tændernes præcise tilstand og om eventuelt behov for behandling. Vi lægger en behandlingsplan, som bliver grundig forklaret, inden vi går videre med din tandbehandling.

Er du så angst, at du ønsker noget beroligende inden tandbehandling, tilbyder vi dette. Det er ofte kun nødvendigt ved de første behandlinger hos os, idet mange har mod på at prøve uden beroligende medicin, efterhånden som de får positive oplevelser og føler sig mere trygge.

I en tidligere patientundersøgelse på Amager Tandklinik angav hele 85 % af patienterne, der tidligere var tandlægeskræk, at de helt eller delvist var sluppet af med deres angst for tandbehandling som følge af deres tandlægebesøg på klinikken. Og vi prøver til stadighed at blive bedre til at tage os af tandlægeskræk patienter ved at møde dem, lige præcis dér, hvor de er og hjælpe dem gennem tandlægebesøget på den mest skånsomme måde.

Vi hører tit, at dét at bestille tid til det første tandlægebesøg er det sværeste for den tandlægeangste patient. Efterhånden som man får positive oplevelser på klinikken og erfarer, at tandbehandling ikke behøver at gøre ondt, reduceres frygten og nervøsiteten – for måske at forsvinde helt på et tidspunkt!

Fortæl os i telefonen at du har tandlægeskræk, eller noter at du er nervøs ved at komme, såfremt du booker din første tid hos os online. Således kan vi være godt forberedt og tage os god tid til dig – og der er intet at skamme sig over! Vi er vant til at håndtere tandlægeangste patienter hver dag.

Som patient på Amager Tandklinik kan du forvente:

  • At vi tager os god til tid dig
  • At vi tager din tandlægeskræk alvorligt og aldrig bebrejder dig, at du føler, som du gør
  • At vi lytter til, hvordan du har det og så vidt muligt undgår det, du ikke bryder dig om
  • At du informeres grundigt om, hvad der foregår før, under og efter tandbehandlingen
  • At vi aldrig presser dig til noget og holder, hvad vi lover
  • At al tandbehandling foregår i dit tempo og at du altid kan bede om en pause
  • At vi gør os umage for at gøre tandbehandlingen så smertefri som mulig

Det er OK at vise følelser - også i tandlægestolen

Har du brug for en snak over telefonen, inden du booker tid, så ring til os os spørg efter Rasmus.

Vil du være patient hos os?

Det er let blive patient hos os, og vi står for det hele

Du skal have tillid til din tandlæge

Vi gør vores yderste for, at du altid føler dig tryg og i gode hænder som patient hos os.

Leder du efter en ny tandlæge?

Vi står for alt det praktiske og kan indhente journal og røntgenbilleder fra din nuværende tandlæge. Ring til os og få en tid.

Er det længe siden, at du har været hos tandlægen?

Det kan være et stor udfordring at besøge tandlægen, hvis det er længe siden sidst. Vi tager os god tid til dig. Har du tandlægeskræk, kan du læse mere her.

Brug for akut hjælp?

Ved akut opståede tandproblemer, vil vi gøre vores bedste for hurtigt at hjælpe dig.

Telefontider

Tors. d. 1/8 2024 holder klinikken lukket.